
Domowe specjały
Obok tworzenia letnich kuchni, grillów czy wędzarni ogrodowych, inną moją pasją jest gastronomia. Bardzo lubię przygotowywać potrawy w wykonanych przez siebie piecach i paleniskach. Bo przecież to, co człowiek przygotuje sam, smakuje najlepiej! Na podstawie własnych doświadczeń stworzyłem kilka przepisów na domowe specjały, które wykonać można na ogrodowych kuchniach. Wypróbujcie je sami, a stworzycie smaczne dania, które z pewnością na dobre zagoszczą na Waszych stołach.
Jednym z przykładów jest domowa pizza z pieca opalanego drewnem. Ma ona wyjątkowy smak, ciasto jest delikatnie zarumienione, a całe danie zyskuje niepowtarzalny aromat. Niewątpliwym plusem samodzielnego przyrządzania pizzy jest możliwość dodania swoich ulubionych składników.
W letnich piecach można wypiec również swojski chleb, zawierający wyłącznie naturalne składniki. Każdy kęs świeżo upieczonej, jeszcze ciepłej pajdy, z pewnością zasmakuje każdemu. Osobom, które zdecydowały się na przydomowe wędzarnie, polecam też przepyszne, przygotowane według naturalnej receptury wędzone ryby lub wędliny. Te własnoręcznie przyrządzone specjały urzekną każdego swoim niezwykłym aromatem oraz smakiem.


































